Ticari faaliyetlerde kullanılan isimler, firmaların markalarını oluşturur. Bu markalar ileride problem olmaması açısından tescil edilmeleri gerekir. İsim tescili nasıl alınır?
Sorusu bu konuda önem kazanmaktadır. Değerli firmanızın isminin başka kimseler tarafından rahatça kullanılmasını önlemek adına isim tescili nasıl alınır bilmek gerekmektedir.
İsim Tescilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Alacağınız isim şirketiniz adına, kendi adınıza yada ürettiğiniz bir ürün adına da olabilir. Ticari faaliyette bulunulması durumunda oldukça önemlidir. İsim tescili nasıl alınır diye araştırırken, sadece kendi isim hakkınızı olarak düşünmeyebilirsiniz. Başka tescilli bir ismi kiralayabilir veya satın alabilirsiniz. İsim tescili için ilk olarak marka tescili için başvurmak gerekmektedir. Bu şekilde isim koruma altına alınır. Koruma altına alınan isim sınırsız süre ile kişiye ait olacaktır. Fakat 10 yılda bir tescil yenilemesi yapılması zorunludur. Aksi halde isim hakkı kaybedilebilir.
Tescil için Profesyonel Yardım Önemlidir
İsim tescili nasıl alınır ile ilgili belgeleri sıralamak gerekirse; ilk olarak isim tescili başvuru formu şahsen doldurulmalıdır. İsim tescili için belirlenen listeden sınıfı tespit edilir. Ve sınıf ve adede göre ücret ödemesi yapılır. Logolar beyan edilir. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra isim hakkı kişiye verilmiş olur. Bu işlemler için aracı bir firma kullanmakta yarar vardır. Böylelikle isim tescili nasıl alınır konusunda süreçler profesyonel şekilde işler.